Rólunk

Rólunk

Rólunk

Rólunk

Kik vagyunk  ? 

A Táborhegyi Levendulakert megálmodója és megvalósítója mi vagyunk, a Szabó család. Leginkább persze Krisztina és Krisztián, de nagy segítségünkre van 4 lánygyermekünk is, egészen a kicsitől Kinga (6) a nagyokon át, Enci (10), Réka (11) Zitáig (15).


Kis tanyánkat a Táborhegy dűlőben 2019-ben vettük, ahol némi bozótirtás után 2020 tavaszán megtörtént az első levendula telepítés. 14.000 tő palántát ültettünk, a szerencsés időjárásnak és a temérdek kapálásnak hála igen nagy százalékban megeredtek, már abban az évben tudtunk virágot szárítani, és kezdetét vette egy máig tartó tanulási folyamat, mi mindenre is jó a levendula.
A következő évben sikerült a szomszéd földet is megvenni, így ma már összesen kb. 2,1 hektáron termeljük ezt a csodálatos virágot.
Sokféle felhasználása közül az általunk termelt levendulából saját magunk által készítjük termékeinket, a szörpöktől az olajon, vízen át a kézzel varrt párnákig.

Kik vagyunk  ? 

A Táborhegyi Levendulakert megálmodója és megvalósítója mi vagyunk, a Szabó család. Leginkább persze Krisztina és Krisztián, de nagy segítségünkre van 4 lánygyermekünk is, egészen a kicsitől Kinga (6) a nagyokon át, Enci (10), Réka (11) Zitáig (15).

Kis tanyánkat a Táborhegy dűlőben 2019-ben vettük, ahol némi bozótirtás után 2020 tavaszán megtörtént az első levendula telepítés. 14.000 tő palántát ültettünk, a szerencsés időjárásnak és a temérdek kapálásnak hála igen nagy százalékban megeredtek, már abban az évben tudtunk virágot szárítani, és kezdetét vette egy máig tartó tanulási folyamat, mi mindenre is jó a levendula.
A következő évben sikerült a szomszéd földet is megvenni, így ma már összesen kb. 2,1 hektáron termeljük ezt a csodálatos virágot.
Sokféle felhasználása közül az általunk termelt levendulából saját magunk által készítjük termékeinket, a szörpöktől az olajon, vízen át a kézzel varrt párnákig.

Kik vagyunk  ? 

A Táborhegyi Levendulakert megálmodója és megvalósítója mi vagyunk, a Szabó család. Leginkább persze Krisztina és Krisztián, de nagy segítségünkre van 4 lánygyermekünk is, egészen a kicsitől Kinga (6) a nagyokon át, Enci (10), Réka (11) Zitáig (15).

Kis tanyánkat a Táborhegy dűlőben 2019-ben vettük, ahol némi bozótirtás után 2020 tavaszán megtörtént az első levendula telepítés. 14.000 tő palántát ültettünk, a szerencsés időjárásnak és a temérdek kapálásnak hála igen nagy százalékban megeredtek, már abban az évben tudtunk virágot szárítani, és kezdetét vette egy máig tartó tanulási folyamat, mi mindenre is jó a levendula.
A következő évben sikerült a szomszéd földet is megvenni, így ma már összesen kb. 2,1 hektáron termeljük ezt a csodálatos virágot.
Sokféle felhasználása közül az általunk termelt levendulából saját magunk által készítjük termékeinket, a szörpöktől az olajon, vízen át a kézzel varrt párnákig.

VMK_6031-min

Miben hiszünk ? 

A földeken nem használunk semmilyen vegyi anyagot, műtrágyát, gyomirtót, kizárólag fűnyírással műveljük a sorközöket. A levendula feldolgozása során nagy gondot fordítunk a tisztaságra, termékeinkbe nem kerül sem tartósítószer, sem ízfokozó anyag. Szörpjeinket hagyományos módon, üvegbe, dunsztolással tartósítjuk, ahol a forró üvegeket szigetelt dobozokban, 2-3 nap alatt, lassan hűtjük ki, így biztosítva a hosszú, minimum 1 éves eltarthatóságot. Fontos részlet, melyet az üvegeken is feltüntetünk, hogy a tartósítószeres szörpökkel, lekvárokkal ellentétben a Táborhegyi termékek nem állnak el felbontás után hűtés nélkül, bár sokáig nem is maradnak meg felbontás után, köszönhetően a finom ízüknek.  

VMK_6031-min

Miben hiszünk ? 

A földeken nem használunk semmilyen vegyi anyagot, műtrágyát, gyomirtót, kizárólag fűnyírással műveljük a sorközöket. A levendula feldolgozása során nagy gondot fordítunk a tisztaságra, termékeinkbe nem kerül sem tartósítószer, sem ízfokozó anyag. Szörpjeinket hagyományos módon, üvegbe, dunsztolással tartósítjuk, ahol a forró üvegeket szigetelt dobozokban, 2-3 nap alatt, lassan hűtjük ki, így biztosítva a hosszú, minimum 1 éves eltarthatóságot. Fontos részlet, melyet az üvegeken is feltüntetünk, hogy a tartósítószeres szörpökkel, lekvárokkal ellentétben a Táborhegyi termékek nem állnak el felbontás után hűtés nélkül, bár sokáig nem is maradnak meg felbontás után, köszönhetően a finom ízüknek.  

VMK_6031-min

Miben hiszünk ? 

A földeken nem használunk semmilyen vegyi anyagot, műtrágyát, gyomirtót, kizárólag fűnyírással műveljük a sorközöket. A levendula feldolgozása során nagy gondot fordítunk a tisztaságra, termékeinkbe nem kerül sem tartósítószer, sem ízfokozó anyag. Szörpjeinket hagyományos módon, üvegbe, dunsztolással tartósítjuk, ahol a forró üvegeket szigetelt dobozokban, 2-3 nap alatt, lassan hűtjük ki, így biztosítva a hosszú, minimum 1 éves eltarthatóságot. Fontos részlet, melyet az üvegeken is feltüntetünk, hogy a tartósítószeres szörpökkel, lekvárokkal ellentétben a Táborhegyi termékek nem állnak el felbontás után hűtés nélkül, bár sokáig nem is maradnak meg felbontás után, köszönhetően a finom ízüknek.  

Hogyan állítjuk elő ?

Illóolajunkat gőzdesztillálással állítjuk elő, ez  az illóolaj kinyerésének legkíméletesebb és legnagyobb kihozatalú lepárlási módja. Az eljárás során a növényi részek nem érnek bele a forrásban lévő vízbe, mely tönkreteheti a hatóanyagokat, csupán a felszálló gőz viszi magával a kényes olajokat. A hűtés során lecsapódó levendulavíz és levendulaolaj szépen különválik, a levendulaolajat könnyen lefejthetjük a víz tetejéről. Ezután szűrjük, és üvegekbe töltjük. Az olajat, vizet mindig sötét üvegben érdemes tárolni, hosszabbítva ezzel az eltarthatóságát.

Mi a célunk ?

Célunk mindenkit megismertetni a levendula – és a többi gyógynövény – jótékony hatásaival, felhasználási módjaival.

Hogyan állítjuk elő ?

Illóolajunkat gőzdesztillálással állítjuk elő, ez  az illóolaj kinyerésének legkíméletesebb és legnagyobb kihozatalú lepárlási módja. Az eljárás során a növényi részek nem érnek bele a forrásban lévő vízbe, mely tönkreteheti a hatóanyagokat, csupán a felszálló gőz viszi magával a kényes olajokat. A hűtés során lecsapódó levendulavíz és levendulaolaj szépen különválik, a levendulaolajat könnyen lefejthetjük a víz tetejéről. Ezután szűrjük, és üvegekbe töltjük. Az olajat, vizet mindig sötét üvegben érdemes tárolni, hosszabbítva ezzel az eltarthatóságát.

Mi a célunk ?

Célunk mindenkit megismertetni a levendula – és a többi gyógynövény – jótékony hatásaival, felhasználási módjaival.

Hogyan állítjuk elő ?

Illóolajunkat gőzdesztillálással állítjuk elő, ez  az illóolaj kinyerésének legkíméletesebb és legnagyobb kihozatalú lepárlási módja. Az eljárás során a növényi részek nem érnek bele a forrásban lévő vízbe, mely tönkreteheti a hatóanyagokat, csupán a felszálló gőz viszi magával a kényes olajokat. A hűtés során lecsapódó levendulavíz és levendulaolaj szépen különválik, a levendulaolajat könnyen lefejthetjük a víz tetejéről. Ezután szűrjük, és üvegekbe töltjük. Az olajat, vizet mindig sötét üvegben érdemes tárolni, hosszabbítva ezzel az eltarthatóságát.

Mi a célunk ?

Célunk mindenkit megismertetni a levendula – és a többi gyógynövény – jótékony hatásaival, felhasználási módjaival.

Miért válasszuk a Táborhegyi Levendulakert termékeit?

 

Étkezésre szánt termékeink garantáltan vegyszermentes környezetből származnak. A feldolgozás során semmilyen tartósítószert, ízfokozót nem használunk. Minden termékünk hagyományos módon, dunsztolással kerül tartósításra. Tőlünk bármikor kérdezhet. Vásárlásával helyi kistermelőt, családi vállalkozást támogat.

Miért válasszuk a Táborhegyi Levendulakert termékeit?

 

Étkezésre szánt termékeink garantáltan vegyszermentes környezetből származnak. A feldolgozás során semmilyen tartósítószert, ízfokozót nem használunk. Minden termékünk hagyományos módon, dunsztolással kerül tartósításra. Tőlünk bármikor kérdezhet. Vásárlásával helyi kistermelőt, családi vállalkozást támogat.

Miért válasszuk a Táborhegyi Levendulakert termékeit?

 

Étkezésre szánt termékeink garantáltan vegyszermentes környezetből származnak. A feldolgozás során semmilyen tartósítószert, ízfokozót nem használunk. Minden termékünk hagyományos módon, dunsztolással kerül tartósításra. Tőlünk bármikor kérdezhet. Vásárlásával helyi kistermelőt, családi vállalkozást támogat.

Miért válasszuk a Táborhegyi Levendulakert termékeit?

 

Étkezésre szánt termékeink garantáltan vegyszermentes környezetből származnak. A feldolgozás során semmilyen tartósítószert, ízfokozót nem használunk. Minden termékünk hagyományos módon, dunsztolással kerül tartósításra. Tőlünk bármikor kérdezhet. Vásárlásával helyi kistermelőt, családi vállalkozást támogat.

Scroll to Top